(null)

Raggmunkar med rimsaltat, rejält  stekt sidfläsk och lingonsylt
Alltså är man som vi är, uppvuxna med föräldrar födda på 1920-30 talet då gillar man potatisrätter, mat stekt i smör, grädde och det mesta välputtrat och vällagat. 
När min mamma stekte plättar, i smör givetvis, så la hon en liten klick på när hon vänt plätten. Serverades med sylt och socker! 
Idag blev det raggmunkar hos oss och mamma Eva och svärmor Sigrid fanns med på något sätt när jag stekte. Och smörpaketet. 
Herr P tar gärna en smörklick på, något som gjordes redan på hans mormor Agdas tid.
 
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk  
1 ägg
Mät upp mjöl och salt
Börja med att vispa ner hälften av mängden mjölk tillsätt sedan resten av mjölken. Det är lättare att få smeten slät om man gör så
7 - 9 medelstora potatisar (det står 700 g i receptet men vem orkar väga)
Skala och riv potatisarna och lägg i det rivna eftersom i smeten tills alla potatisar är rivna. 
Innan jag rev potatisarna stekte jag fläsket och höll det varmt i ugnen. 

Stek raggmunksmeten i samma panna med fettet från fläsket,  ca 1/2 - 1 dl klickas i stekpannan och det ska vara smör också. 
Alltså detta äter vi inte jämt men gör det med smör, det blir gott!
"Älska det man äter så rinner det rakt igenom"
(Citat Carl-Jan Granqvist)