Fredagsmys med pysslig mat. att pyssla med olika moment tillsammans, hacka lök, steka bacon, skära bort kanter från franskbröd, skiva kycklingfilé tunt och steka med god kryddning. Detta gjordes i fredags när ungdomarna lockades hem. Receptet fick
jag av min kollega och en av mina vapendragare på frisörprogrammet där jag jobbar, Iréne.
Det behövs till fyra personer:
- 1 fint hackad röd lök
- 1-2 paket bacon
- 3 kycklingfiléer tunnt skurna
- 12 brödskivor av franskbrödskaraktär (eller bröd man gillar)
- 1 burk bearnaissås (jag tog coops med dragon, men använd den du gillar, chili mm)
- cheddarost
Jag har ritat upp monteringen i min receptbok men skall försöka förklara i ord.
Brödskivor, kantskurna på en plåt, fördela ut bearnaissås på varje och cheddarost på, gratinera i ugn tills osten smält och är gyllenbubblig
Montera följande:
- En brödskiva
- hackad rödlök
- stekt kyckling
- bacon
- brödskiva
- hackad rödlök
- stekt kyckling
- bacon
- brödskiva
- hackad rödlök
- toppa med bacon
- Stick därefter ned en grillpinne i denna fantastiska tornliknande skapelse
Servera med Grillchips och sallad ev lite mer beasås.
Gott!
Det gjordes några extra i fredags så bilden är från min middag på rester, funkade det med.