-
700 g fläskfilé
-
smör och neutral olja att steka i
-
salt och peppar
Rotfrukter
-
600 g potatis
-
2 st stora morötter
-
1 st stor rödlök
-
2 st stora palsternackor
-
3 msk neutral olja
-
5 klyftor vitlök
-
salt och peppar
Sås
- 3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1,5 tsk torkad dragon
- 1 tsk honung
- Några droppar citronsaft
- salt och peppar
Ugnen på 225 grader ca 35 minuter
Tag de rotsaker du tycker om och skär i lämpliga bitar och mängd
Lägg i långpanna, olja, kryddor (paprikapulver, salt, ngn örtkrydda är gott)
Putsa fläskfilén (tag bort senor) skär i skivor 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor, bryn i smör och olja, salta och peppra. Lägg bitarna på en tallrik.
Vispa i grädde, kalvfond och övriga ingredienser till såsen i pannan och sjud en stund, lägg därefter i fläskfilébitarna och låt puttra en stund ca 3-5 minuter.
Servera med rotsaker, väldigt gott!
