En festlig vardagsrätt som är enkel och relativt snabb rätt att laga.  

 

Du behöver:

 

  • 700 g fläskfilé
  • smör och neutral olja att steka i
  • salt och peppar

Rotfrukter

  • 600 g potatis
  • 2 st stora morötter
  • 1 st stor rödlök
  • 2 st stora palsternackor
  • 3 msk neutral olja
  • 5 klyftor vitlök
  • salt och peppar

Sås

  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 1 tsk honung
  • Några droppar citronsaft
  • salt och peppar

Ugnen på 225 grader ca 35 minuter

Tag de rotsaker du tycker om och skär i lämpliga bitar och mängd

Lägg i långpanna, olja, kryddor (paprikapulver, salt, ngn örtkrydda är gott)

Putsa fläskfilén (tag bort senor) skär i skivor 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor, bryn i smör och olja, salta och peppra. Lägg bitarna på en tallrik.

Vispa i grädde, kalvfond och övriga ingredienser till såsen i pannan och sjud en stund, lägg därefter i fläskfilébitarna och låt puttra en stund ca 3-5 minuter.

Servera med rotsaker, väldigt gott!

 


M (null)