(null)
 
Lite grönsaker gör att mat känns nyttigare. När grabbarna var små blev dom tidigt van med lök i maten, ja det är också en grönsak och kan finhackas så det nästan inte syns. Att maten dessutom blir så mycket godare är bara ett plus. 
 
Koka upp pastavatten, salta. Lägg i pastan när alla ingredienser till grönsaksröran är i pannan, då blir det färdigt samtidigt.
 
Börja sedan med att hacka och lägga i stekpannan. Jag brukar ta grönsakerna/ingredienserna i ordning efter den tid som de behöver.
  • 2 rödlökar, hackad
  • 1,1/2 dm purjo, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1/2 stor zuccini, skalad och hackad
Fräs runt en stund och krydda med:
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1/2 tsk timjan eller ngn annan krydda man gillar
  •  1 msk tomatpure
  • 1 krm chiliflake (man kan ta två)
  • salt och svartpeppar
Skiva 2 chorizo korvar och lägg i pannan, stek vidare. 
När pastan kokat en stund tar du ca 2 dl pastavatten och häller i stekpannan och rör om, när pastan börjar vara klar för du över den till röran och låter den gå några minuter till så allt gifter sig.
 
Riv över parmesan vid servering och låt er väl smaka, Gott!