(null)

(null)


(null)

Jag fick ärva de viktiga attiraljerna för att göra struvor. I arvet ingick redskap som vår älskade, noggranne mor, tandteknikern, tillverkat kärleksfullt för att fungera perfekt när det är dags för årets struvtillverkning. 
Nu tänker ni "stjärnan som är fäst på en pinne man doppar i smet och därefter friterar i olja/kokosfett" men nej, här pratar vi tradition, väl beprövat och prisbelönt bakverk och ett stort tålamod.
Vet inte riktigt var själva "Struvan" kommer ifrån men vår släkt har i många generationer rört sig i Pite Älvdal så någonstans i de trakterna finns det kanske någon som sett det magnifika frivolitetliknande bakverk tidigare. 
(null)



2018 års struvor är gjorda, 35 st ⭐️
Jag delar recept. 

Moster Hildurs Struvor
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker 
3-4 äggvitor

Äggvitorna vispas, lätt annars då blir det för mycket luft i smeten, vispas ned i övriga smeten. 
Cocosfett smältes och hålles varm, gör en test för att veta om det är tillräckligt varmt. 
Jag använder en gjutjärnsgryta. 
Ställ ner ringen i fettet och fyll struten, ringla smet, grädda och vänd efter en stund. Finns inga tider. Struten fyll inte riktigt full för att få lagomt tjocklek på Struvan. Förvara torrt. 
Pudra florsocker vid servering. 
Mums!