Det närmar sig jul och denna "gråa" helg i november blev varm och mysig. Det var inte bara saffranskladdkakans förtjäns utan helgen bjöd på kärt umgänge med grabbarna god vän och en ny bekanskap, ena sonens flickvän.
Vi spelad julaktig musik, friserade alla långhåriga, lagade god mat, glöggade efter ngt nytt recept, tänker inte dela det receptet (huvva) spelade spel, jag vann!! och smaskade godaste Saffranskladdkakan! 
 
SAFFRANSKLADDKAKA
 
180 ° - 200 ˚  20 - 25 minuter
  • 125 g smör - smält
  • 100 g vit choklad - hackad
  • 0,5 g saffran (ett kuvert)
     
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 3 ägg
Smält smör, lägg i saffran, hackade vita chokladen smältes i 
Blanda alla torra ingredienser häll i smörblandningen därefter mandelmassan och sist blandas ägen i. 
Rör till en slät smet (jag använde slickepotten)
Smöra en springform med bakplåtspapper i botten (löstagbara kanter) och strössla med cocos
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen
Tog ut efter 24 minuter
Pudra lite florsocker(kan uteslutas) servera med vispad grädde, servera.
Jättegott!