När det är semmeltider (är det inte alltid det den snöiga delen av året) är vi i vår familj, och kanske särskilt herr P, intresserad av de flesta varianter av semlor.       
Senmelkladdkaka är faktiskt en av favoriterna, enkel att göra och rysligt god. Alla delar från semlan, mandelmassa, kardemumma som man stöter själv och lättvispad grädde finns med. 

Här kommer receptet.

20-25 minuter 175*
Ingredienserna 

  • 150 g smör smältes
  • 100 g mandelmassa rives 
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor 
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Blanda ihop allt i en bunke och häll i en springform, jag har en som har diametern 23 cm. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten, smörj sidor med smör och strössla med ströbröd eller mandelmjöl. 
Grädda nästan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Beroende på ugn och hur kladdig man vill ha kakan. 
När kakan har svalnat helt lägger du på toppingen!

Topping
  • 2 dl vispad grädde
  • 75 g flagad mandel
  • Pudra florsocker över
Väldigt gott😋 (null)