- 150 g smör smältes
- 100 g mandelmassa rives
- 2 tsk mortlade kardemummakärnor
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Topping
- 2 dl vispad grädde
- 75 g flagad mandel
- Pudra florsocker över

;
Matinspiration kan man hitta på många ställen och idag är väl nätet ett av det vanligaste sättet. Men mer säkert är mat man ätit hos goda vänner, grannar och släkt när man samlats runt bordet. Eller recept från kollegor på mitt arbete, som jag har nu på en gymnasieskola och innan när jag jobbade som frisör med fantastiska kollegor och underbara kunder. Samtalat högt och lågt men alltid med värme, kärlek och ett stort intresse för mat, efterrätter mm. Recepten jag delar kommer från olika källor men är väl beprövade, ganska enkla att tillaga. Går att utveckla, komplettera eller dra ifrån, allt beroende vad som finns hemma. Sådant har min syster och kusinsyster lärt mig. Mina två utflyttade barn hör i bland av sig och vill ha ngt recept att laga i deras hushåll. Så här kommer recept jag provat, använder och gillar. Låt er väl smaka!