(null)

Jag gillar att baka och även smaka, särskilt torra små kakor.
När jag var i övre tonåren nästan vuxen (då blev man vuxen runt 18, numera är det runt 25...) träffade min pappa en dam i trapphuset vid hissen, i huset dit han flyttat som nyskild från min mamma. Intresse och kärlek uppstod där och då mellan de tu.
Dom bildade så småningom bo tillsammans och delade många fina dagar med gemensamma intressen.
 
Tant Britt var en mästare i köket, gott och mycket på kakfatet var det alltid hemma hos dom.
Ett av recepten är dessa Jämtlandsdräll, en till utseendet oansenlig kaka men med en ljuvlig smak av smör, kola och vanilj.
Jag får dom inte lika som tant Britts, för lite mjöl, för mycket arbetad deg, vilat degen för kort tid, mm Har inte klurat ut vad som inte blir lika hennes.
Men jag bakar kakorna i alla fall och slut tar dom alltid.
Tack Britt för omtanke, recept och kunskap du delat med dig av, jag vårdar och delar!
 
 
Jämtlandsdräll
125 ° 10-12 minuter (ha koll)
2 hg smör rumsvarmt (obs, smör!) 
1 1/2 kkp socker (kaffekopp = 1 1/2 dl ca)
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
 2-3 kkp vetemjöl
Knåda ihop allt, rulla till en lång "korv" eller två ca 4-5 cm i diameter, plasta in och lägg i kylen.
När det är dags att grädda, skär 1/2 cm tjocka skivor och placera ut på en bakplåt. I går då jag bakade blev det 20 st på varje plåt, två plåtar. Hade kunnat göra "korven" lite smalare och fått ut fler kakor.
Gräddade i ca 13 min varmluftsugn.
Goda!