När nu äppelträdet är så generös med frukt måste man bara prova att baka. Och ruskigt goda blev äppelrutorna även om dom inte riktigt såg ut som på bilden.
 
Här kommer receptet:                                                                                                    175° 30 - 35 min
 
Tiden beror på formens storlek. I tidningens recept var det 25 x30 cm men jag hade en lite mindre och fick ha kakan i ugn ca 45 min. Kakan blev då högre.
 
4-5 st äpplen
1/2 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
Skala och klyfta äpplena och vänd ner i en skål med kryddor och socker
 
Tag en ny skål och vispa följande poröst
175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Därefter
3 ägg
Blanda äggen ett åt gången och vispa mellan, därefter mjölken
2 dl mjölk
 
Blanda
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Rör ner i smeten
 
Häll smeten i den bakplåtsklädda formen och fördela äppelklyftorna över.
Grädda i nedre delen av ugnen, prova med sticka.
Låt kakan svalna innan man delar den i bitar. Jag tog upp kakan från formen, var ganska lätt att lyfta ur med bakpappret under.
Florsocker är överkurs, den är väldigt god utan!