(null)

Eva-Britts fantastiska kolasås
 
Att växa upp med en mamma som jobbade större delen av min barn och tonårstid på Folktandvården, Norrbotten som tandtekniker var spännande. Det gjorde fö att jag har ett väldigt avslappnat förhållande till tandläkare och tandvården. Särskilt när man växte upp på 60- och 70-talet då tillgång till tandläkare och tandvård var obegränsat, till skillnad mot nu då man inte kan uppbringa en endaste tid...
Att dessutom att hennes arbetskamrater hade massor med recept på sötsaker, goda sådana var bara en bonus!
Nåväl, ett annat fantastiskt inslag i min barndom var bl.a. mammas jobbarkompis och vän Ewa-Britt. Att beskriva henne som person skulle krävas en längre novell men jag ger er recept på hennes kolasås och får väl berätta mer om henne i mina eventuella memoarer.
Låt er väl smaka!
 
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
Alla ingredienser hälls/sätts i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka i ca 4 minuter, rör hela tiden försiktigt
Koktiden styr segheten på såsen så ibland får den koka ngn minut till.
Ljuvlig att servera varm över glass, kanske med knäckflarn till
Blir det över hamnar det i kylen och att ta en sked ur kannan och äta den när den är kall är helt underbart!
Lycka till!